Служители и работници в администрацията на община Кричим ще могат да

...
Служители и работници в администрацията на община Кричим ще могат да
Коментари Харесай

Община Кричим първа въведе зелен сертификат за служителите

" Служители и служащи в администрацията на община Кричим ще могат да влизат на работните си места само с съществуването на най-малко един от нужните документи, категорично посочени в заповедта на министъра на опазването на здравето - зелен документ за имунизирани и преболедували или негативен резултат от извършено до 72 часа надлежно 48 часа проучване ". Това сподели кметът на общината Атанас Калчев, с чиято заповед се въвежда пропусквателния режим в администрацията.

" Вземам тези ограничения, като се преценявам с вменените ми по силата на Закона за здравето и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация отговорности по отношение опазване живота и здравето на популацията ", акцентира той и като причина добави обстоятелството, че пандемията COVID-19 набира все по-голяма опустошителна мощ и у нас и, за най-голямо страдание, държим шампионата в черния лист на починалите в тази биологична война.

" На фона на тази изключително притеснителна обстановка, укоримо е държанието на огромна част от жителите на Кричим, които демонстративно отхвърлят да извършват въведените краткотрайни противоепидемични ограничения ", сподели още кметът.

Той не изключва да има опити за опозиция и бойкот на въведените наложителни условия, само че е безапелационен, че всеки следва да е наясно, че мерките са задължителни за всички, без значение дали " заповедта на министъра е закъсняла, дискриминационна, разделяща " и следва да се извършва.

За тези, които изрично отхвърлят и трите разновидността, следва да имат поради, че по отношение на тях ще бъдат приложени административните ограничения по смисъла на Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, още повече че за 2021 година се сътвориха и законови предпоставки до 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов стаж, сподели още Атанас Калчев.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР